Home / Etli Lezzetler / Organik Balıklama

Organik Balıklama

Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk

baliklama

Malzemeler

- 1 Kg Ciğer
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Yemek kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Adet Limon
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Baş Sarımsak
- 1 Yemek kaşığı Un

Kızartmak İçin

- Kararında Zeytinyağ, Un

Hazırlanışı

1 kilo oğlak ciğeri (kuzu vb. de olabilir) ince uzun doğranır. Sıvı yağ kızıdırılır. Ciğerler unla kaplanır ve kızdın yağda kızartılır. Sosu için; kızartma yağının bir kısmı ayrılır. 1 baş ezilmiş sarımsak sotelenir ve yaklaşık 1 yemek kaşığı un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulup 1 limonun suyu dökülür. 1 silme yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber atılır. Ciğerler eklenir ve sosla özleşmesi için biraz çevrilir. Sunum tabağına alınıp maydanoz yapraklarıyla süslenir.

İçerdiği Vitaminler

A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

Kalori Miktarı

Toplam Kalori Miktarı : 1495 Kcal

img_afiyet_olsun

Hakkında OrganikDunya

Yanıt Yaz

Sayfa Başına Git