Home / Beslenme / Sebze ve Meyvelerdeki İlaç Kalıntıları Hayatımızı Tehdit Ediyor

Sebze ve Meyvelerdeki İlaç Kalıntıları Hayatımızı Tehdit Ediyor

Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi tarafından semt pazarlarından tesadüfi olarak toplanan gıda örneklerinin yüzde 25’inin mevzuatta belirtilen üst limit değerlerden daha fazla pestisit kalıntısı içerdiği tespit edildi.

sebzemeyve

Sağlık kaynağı sebze ve meyveler aynı zamanda toksik kimyasalların da vücudunuza girmesine neden olabilir. Sertifikalı organik gıdalar tüketerek pestisit kalıntılarından korunmanız mümkün. Organik üretilmeyen sebze ve meyvelerdeki ilaç kalıntılarını azaltmak için:

Gıdaları iyice yıkayın

Akan soğuk su altında iyice yıkamak ilaç kalıntılarının %40-50’sinden kurtulmanızı sağlıyor.

Sirkeli suda bekletin

1 ölçü beyaz sirke ile 9 ölçü suyu karıştırın. Sebze ve meyvelerinizi 15 dakika sirkeli suda beklettikten sonra akan su altında yıkayın. Bu yöntemi çilek, ahududu gibi hassas meyveler için kullanmayın.

Bu yöntemleri taze sebze ve meyveleri tüketmeden hemen önce uygulayın. Yıkama sonrası bekletirseniz daha çabuk bozulabilirler.

Hakkında OrganikDunya

Yanıt Yaz

Sayfa Başına Git